ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Κοινή Κίνηση!

Thursday, 30 November 2023, 23:03

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών της 23/11/2023 στην παρουσία του Δημάρχου Γερμασόγειας κ. Κυριάκου Ξυδιά στην οποία επίσης παρέστη ο Γενικός Διευθυντής του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Γιάννης Νικολαΐδης συζητήθηκε το θέμα των Δομών και Ασυνόδευτων Ανηλίκων. Τα όσα συζητήθηκαν τέθηκαν και ενώπιον της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου Γερμασόγειας που συνεδρίασε το απόγευμα της ίδιας μέρας και ταυτόχρονα έγινε πλήρης ενημέρωση στους κατοίκους στην παρουσία των Δημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων των Δήμων Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας.

Οι δύο Δήμοι ομόφωνα ψέγουν την προχειρότητα των ενεργειών της Κυβέρνησης, την έλλειψη σχεδιασμού καθώς και την αδιαφάνεια των ενεργειών της για εξεύρεση κατάλληλων χώρων φιλοξενίας προκαλώντας αχρείαστη αναστάτωση στους πολίτες.

Οι δύο Δήμοι, συμπεραίνουν ότι με πρόσχημα την αποκατάσταση όσων χρήζουν μακροχρόνια φροντίδα και αποίδρυματοποίηση, το Κράτος επιδίδεται σε αγώνα δρόμου απορρόφησης κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για τη δημιουργία μικρών κατοικιών παροχής μακροχρόνιας φροντίδας με ορόσημο το 2026, χωρίς σχέδιο, χρονοδιάγραμμα, δημογραφική μελέτη και καταγραφή κριτηρίων, κόστους-οφέλους και κυρίως χωρίς καμιά διαβούλευση.

Με την ανακοίνωση αυτή, επισημαίνεται ότι οι ενέργειες της Κυβέρνησης

για το θέμα αυτό, έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσφορία τόσο στις Τοπικές Αρχές

όσο και στους δημότες.

Documents