ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ 5G

Τετάρτη, 08 Απριλίου 2020, 16:18

 

 

 

   

 

               ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΕΡΑΙΕΣ 5G

 

Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά από πληροφορίες περί εγκατάστασης κεραιών 5G, ο Δήμος Γερμασόγειας αισθάνεται την ανάγκη να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα: 

 

Η αρμοδιότητα του Δήμου για την τοποθέτηση κεραιών είναι η παραχώρηση άδειας οικοδομής.  Ξεκαθαρίζουμε ότι κατά τον τελευταίο χρόνο δεν έχει εκδοθεί καμία άδεια οικοδομής.

 

Αρμόδια Αρχή για τα όρια και τις συχνότητες εκπομπής είναι το Τμήμα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. 

 

Η επερχόμενη εγκατάσταση του δικτύου 5G και η αδειοδότηση των εταιρειών είναι ευθύνη του Κεντρικού Κράτους.  Τα όρια και οι συχνότητες εκπομπής καθορίζονται με νόμο και η όποια άδεια για χρήση των συγκεκριμένων συχνοτήτων θα δοθεί από το αρμόδιο Κυβερνητικό Τμήμα.

 

Ο Δήμος Γερμασόγειας δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση ή ανάμειξη όπως και όλοι οι Δήμοι. 

 

Αξίζει δε να ληφθεί σοβαρά υπόψη η χθεσινή δήλωση του Διευθυντή του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου Μεταφορών κ. Γιώργου Κωμοδρόμου πως: "το κράτος ΔΕΝ αδειοδότησε την τεχνολογία 5G. Οι εταιρείες", συμπλήρωσε, "αναβαθμίζουν συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, ειδικά αυτές τις μέρες που οι πλείστοι εργάζονται απ’ τα σπίτια τους και τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα μέσω τηλεργασιών". Ο κ.Κωμοδρόμος έκανε αναφορά σε "fake news" (ψεύτικες ειδήσεις) και κάλεσε το κοινό να παραμείνει μακριά από αυτές. 

 

Αυτά, προς αποκατάσταση της αλήθειας και για να γνωρίζετε τι ισχύει και τι όχι, με δεδομένη πάντοτε την αποδεδειγμένη ευαισθησία του Δήμου μας προς τους Δημότες του διαχρονικά, για θέματα που αφορούν την καθημερινότητα και την υγεία του. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Powered by Technomart